Selamat Datang Ke Blog Kelab Giat Budaya (Tarian) SMK Lundu

Sebahagian daripada penari-penari SMK Lundu
Sebahagian daripada penari-penari & guru-guru Kelab Giat Budaya SMK Lundu

Selamat Datang kepada pengunjung-pengunjung Laman Blog ini.

Hari ini (Khamis, 14 Ogos 2008), maka lahirlah laman blog bagi Kelab Giat Budaya SMK Lundu.

Laman ini akan sentiasa dikemaskini, jadi datanglah selalu.

Jangan lupa komen anda. Terima kasih.

Johan Kebangsaan!
Johan Kebangsaan Pertandingan Kebudayaan Tarian ASAT 2008 di Ipoh Perak.

Advertisements

Published by

CKn

Just like another human being

22 thoughts on “Selamat Datang Ke Blog Kelab Giat Budaya (Tarian) SMK Lundu”

  1. tahniah kumpulan tarian ini kamu org mampu mencapai segala impian kumpulan ini…sy bangga melihat segala pecapaian yg diimpikan setiap kumpulan tarian….kami dr kumpulan suai tari akan cuba mengikut jejak langkah kumpulan kalian……..

  2. waaaa….. gmbar bru meh??? ape ceadg kli tok??? da pa2 yg t’baru ka??? rin du la kt smk lundu, sir collin n penari lundu especially my brother…. utk adik aku azfar n da geng, gud luck 4 ur spm exam… buat btl2 k…. aku doakn korg dr jauh je la…. huhux….

    VAMP: Yes yes tengkiu… πŸ™‚

  3. hye anak2 gading,sy bangga sngt2 ble dapat tau yang smk lundu sekarang dah mempunyai satu pasukan tarian yang sangat menarik..sy ex-student smk lundu..tarian korang memang best gler r.sy harap lpas nie anak2 gading smk lundu akan lebih berjaya..syabas smk lundu…anak2 gading smk lundu are the best

  4. Saya nak tumpang tanya, di SMK Lundu ada tak guru yang bernama Pn. Laura. Pernah melanjutkan pelajaran dalam bidang seni di Universiti Pendidikan Sultan Idris Tanjung Malim, Perak. Jika ada, minta dia hubungi saya. Saya boleh dihubungi di talian 013-7234230. Terima kasih.

    VAMP: Setahu saya, tidak ada yang bernama Pn. Laura. Sekian.

  5. hi… sek. mana wakil sarawak bulan Julai ke Kebangsaan ya?

    VAMP: Pertandingan peringkat negeri belum diadakan lagi. Jadi belum tahu sekolah mana yang akan mewakili Sarawak.

  6. haloo…abang fred dan abang jack…masih ingat kat aku ke…i ialah sim la…dah lama tak jumpa…how r u all now??tlg sampaikan slam ku pada semua penari lama dan baru…dan juga semua cikgu kebudayaan…thx….

    VAMP: Masihhh… takkan lupakan kamu Sim.

  7. hai….saya penari kastri dri mukah……apa perkembangan anak dalam gading tahun nie…teringinlah nak berjumpa dengan korang…thn lps sya ada ikt smasa pertandingan tarian kat kuching…hrp2 masih ingat saya lah…..

  8. menyinggahi blog ADG bagi saya adalah satu peluang untuk merasai ‘feel’ sebagai sebuah kump yg memang dah establish d bahagian kuching khasnya…di tambahkan dengan pelbagai kejuaraan yg mereka pernah perolehi hasil berkat kesungguhan dancers, cikgu n tenaga pengajarnya iaitu; FRED KAMEA…hu3…walaupun saya adalah ‘orang luar’ yg langsung takda kaitan dgn SMK LUNDU & ADG, tapi saya berharap ‘kehadiran’ saya adalah sebagai ‘teman seperjuangan’ yg ingin belajar n ingin mengetahui ilmu2 ADG dalam ‘resepi’ tarian mereka…sampaikan bertanya dari A sampai Z dengan FRED gmana mao buat sekian2 tarian…bukan niat nak cedok or ‘copycat’, tapi yerlah nak belajar..2 yg penting…kan FRED?..heheehhe…sememangnya FRED x lokek ilmu, he tried his best 2 help, n terpulang kepada kta lagi gmana nak olah sekian2 tarian yg auranya ‘mengegar’kan….ble??…dats y sya sanggup ajar sekolah Menengah Teknik,Sibu sebagai sekolah ‘Eksperimental’ sya utk xpose budak dgn dunia tari…so, far OK la…budak bleh catch-up n las year S.M.T dapat tempat ke-3 dari 11 buah sekolah bertanding d Sibu…sedangkan b4 nie, diaorang tak pernah menang apa2 selama pertandingan tarian diperkenalkan oleh JPNS or mana2 organizer lain…so, hope tahun 2009 nie, boleh membuka sedikit ruang kepada sya utk buat yg terbaik (jwpan skema)…hahahah…bagi S.M.T,sibu…apa2 pun thanks FRED n Thanks again coz support kte org (SRI BUDAYA BINTULU) semasa FTM 08 d UNIMAS….siap jabat2 tangan naik pentas g2…huhu..terharu mak!….sampai kena kutuk2 g2 gara2 tak support member sendiri….huhu…kecian!!…pernah kta org duduk ramai2 (dancers sri budaya) borak pasal SMK LUNDU, cerita ttg semangat ADG memberi sokongan moral kpda kte org (SRI BUDAYA BTU)..betapa mereka ‘ghairah'(ble ker guna word ‘ghairah’)…aper2 jer la…menyokong kami semasa pertandingan….bagi kami (SRI BUDAYA BTU), ADG ibarat ‘adik’…n we adalah ‘ABANG’….ehwah!..berangan pulak aku ‘label’ kan mcm tu!!…boleh ka FRED??…..ehheeheh..apa2 pun, hope jumpa you’ll d mana2 show or pertandingan tarian pada tahun 09..mana tau kan??…ehheheeh…”ALL THE BEST ADG”..muacksss!!

    ewek83 : Makasih banyak2 Joe untuk perhargaan yang ‘over’ tu. Kamu ni macam2 lah. Hahahaha!!!! Kita sama2 blajar lah… Bah, all the best buat sekolah kamu untuk tahun ini yaa… Harap dapat jumpa lagi…

    VAMP: πŸ˜€ <– tersengih-sengih

  9. impress juak dengan junior smk lundu tok . guys make our school proud walaupun aku dah lamak sik balit lundu but memory 1990-1995 di sekolah tok sik akan ku lupak sampei mati…..congrats guys….

    ewek83 : Terima kasih untuk sokongan anda, ni mesti ex-lundu. Saya juga bangga dengan mereka walaupun saya tidak belajar di sekolah ini.

  10. Hii..tabik spring la saya utk kamu 2 mgharumkan nama lundu. Bangga juga saya tgk kjayaan smk lundu dlm bidang tarian (walaupun saya tdk penah skul sana). Hahaha..
    I salute both of u!! Congrats 4 every success. Same to bebudak smk lundu. Congrats! All da best for future performances. Saya back supporter ja…huhu

    ewek83: Thanks Angela… Ni berkat sokongan korang jugak bah… Hehehe…

  11. go Lundu go..bersama semarakan budaya seni tari..yea…ten..ten..ten ten ten..ten..ihakkkzz…fred jak tauk reti tiun ya..hahahaha..u go man..long way to go…aku support dr blkg…5678..

    Ooo Mvin, aku pon tauk tiun ya. ‘Sigar Nyikoh Jojak’ ya nak? Thanks for commenting!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s