Video Tarian Pertandingan Tarian Sekolah-sekolah Peringkat Kebangsaan 2008

Video yang dipaparkan disini adalah link dari youtube.com, dari seseorang yang menggunakan nama ‘sirim60.‘ Jadi video tersebut bukanlah tanggungjawab saya atau sesiapa yang berkaitan dengan kelab, sekolah atau web blog ini. Saya hanya sekadar ingin berkongsi video penemuan saya sahaja.

Diharapkan banyak lagi video-video tarian peringkat kebangsaan yang akan di upload dan dikongsi sebagai tatapan kita bersama. Jika ada, akan saya post kan lagi di sini.

SMK Alam Shah, Putrajaya. Tarian Rampaian Melayu.

SMK Alam Shah. Tarian Rakyat – Wau Bulan.

Advertisements

Published by

CKn

Just like another human being

16 thoughts on “Video Tarian Pertandingan Tarian Sekolah-sekolah Peringkat Kebangsaan 2008”

  1. huhhuu sabah patut menang bab dEoraNg memaNg PaNdI meNaRI SEmUa nyA deoRaNg ……maSa taUn nEyh PUlaHk DeORaNg knA saBOtouCh laGi bAB pEnGaDil DEORaNg maEn TIPU……kEsimpUlaN NYa kiaWayaN dapat nuMBeR 3 jUga sAma NGaN sk sri gayA taUN LePaSSSSSSSS …sYA tdAK puas hatI…..

  2. hahaha sek ren yg menang tahun lepas ialah SK Pualau Meranti,Puchong dlm daerah Sepang Dan Tahun nie pun sekolah tu mewakili negeri Selangor tengok budak2 tu menari naik bulu roma memang cantik pun saya pun ada juga rakaman tarian peringkat kebangsaan tahun 2008 menengah dan rendah kedua2 kategori huhuhu rakam sendiri k

  3. Sekolah sk sri gaya dari sabah yang tahun lepas dapat pergi kebangsaan tu dah start latihan sekarang tau.dorang bersemangat sampai basah kuyup tau….kesian kan.yang penting SABAH AKAN MENGGANAS

    VAMP: Kitaorg pun dah start latihan dr minggu pertama lagi…. Sama-sama lah kita menganas yer… πŸ™‚

  4. Saya tak tahu kenapa kami boleh dapat nombor 3.kami dah buat yang terbaik untuk menang tapi hasilnya kami tetep mendapat nombor 3.mengapa selangor boleh johan?saya rasa cuba pengadil fikir kembali,sabah punya tarian etnik sangat mengejutkan,sangat teratur,dan penari penari cukup baerpotensi untuk menang.tarian tradisional sabah pula sangat baik,eye contactnya sentiasa ada apa lagi bila tarian inang dan joget sungguh menyenangkan.kelihatan penari perempuan dengan anggun,ayu.apa pun setiap negeri mempunyai kekuatan tersendiri!!!!!!!!!!!!!!!!!!! GO SABAH!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  5. hiii…. tahniah bawak nama swak ke tgganu tempoh hari…

    mun mek dapat bawak miak mek n9… boleh jumpa berkongsi idea n pendapat.. tp nasib sik menyebelahi sebab angkul no duak jak dalam negeri ari ya…

    anyway nice blog , nice penari…nice step do u have…

    salam kenalan

    cegu adit…..

    VAMP: Tima kacih Cegu Adit. πŸ˜€ Tapi untuk pengetahuan, bukan sekolah kami yg pergi ke Terengganu pada tahun ini. Sarawak pada masa itu diwakili oleh SMK Pending, Kuching.

    Di Sarawak, saingan sengit. Walaupun sekolah kami nice step & penari, sekolah2 lain pun ada kekuatan tersendiri. Huhu…. Setiap tahun pemenang asyik bertukar, dan setiap tahun kemenangan milik siapa tidak dapat dijangka. Tu yang best tu, suspence setiap tahun. Semua sekolah yg menghantar akan cuba buat yg terbaik sebab sekolah yg dapat memberi yg terbaik, ada peluang untuk menang.

  6. sekolah rendah pun tidak boleh ka?

    VAMP: The most pressing question now is not, “why can’t..”, but “where & how” to get the videos. But if you insist on the question, the answer is still ‘no’. Sorry…. 😦

  7. Kalau ada boleh upload kan..

    VAMP: Sori la. Memang takde pun. Tapi kalau ada pun, takleh sangat nak upload, nanti diaorang marah. Penah terjadi ooiiii…. Serik dah… Tapi kalau klip-klip pendek tu, mungkin boleh lah. Kalau ada, jangan risau, saya akan upload klip2 pendek tu nanti jer.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s