Latihan pertama ADG (10-11 Jan 09)….Okay, Not Okay

Let's stretch the legs! Those stiff legs...Hahaha!!!!!
Let's stretch the legs! Those stiff legs...Hahaha!!!!!

Haallooo….. šŸ˜‰

Latihan pertama ADG telah bermula pada 10-11 Januari bagi tahun 2009. Seperti yang dijangka, banyak budak-budak yang ‘sihat’ selepas cuti sebulan. Ada yang begitu drastik perubahannya! Hahahaha!!!! šŸ˜†


Kami cuma buat latihan warm-up dan regangan aja sepanjang Januari ini. Ini untuk mengembalikan ‘kenangan & nostalgia lama’ tubuh mereka. Kalu nda fit, susah mau menari. Kasihan juga ada yang udah tercungap-cungap. Stamina udah lemah, fleksibiliti juga menurun, sharpness udah blunt dan banyak lagi. Saya nda juga heran sebab memang macam ni awal-awal tahun, malah saya sendiri juga udah naik berat badan dan makin lembab untuk bergerak… Pendek kata, sama macam budak ADG juga…Ā  :mrgreen:Ā  (Tak guna punya guru jurulatih…)

Ju anak-anak...ikut 'bapa' di depan buat...Hahaha!!!
Ju anak-anak...ikut 'bapa' di depan buat...Hahaha!!!

Kiranya, banyak kami buat stretching & senaman kardiovaskular… Sabtu (8.00am sampai 6.00pm), memang sepanjang hari buat itu aja NON-STOP. Ui na!! šŸ˜Æ Nampak macam masih ada ‘bisa’ lagi, suma dapat bertahan sampai ke petang. Tapi malamnya udah sakit badan…Hahaha!!! šŸ˜ˆ Ahadnya kami mulain dari jam 1.00pm sampai jam 5.00pm. Juga sesi yang sama. Yang pastinya, badan akan terasa pedih, sakit dan lebam sana sini untuk beberapa hari kemudian. Itu yang baiknya, suma joint udah loose… Next week akan dapat proceed dengan sesi seterusnya hingga badan udah cukup fit untuk diberi gerak tari…. Itu yang OKAYnya…

Yang NOT OKAY pula… Sepanjang kami berlatih, hujan turun tak henti-henti dari hari Jumaat sampai lah ke hari Ahad. Samalah macam latihan kami. Kami buat senaman NON-STOP, hujan pun buat kerja NON-STOP juga.Ā  Jalan Kuching-Lundu pun sudah kena ‘tutup’!! šŸ˜Æ

Oo..ow.. Lundu kebanjiran... Nda bule balik...
Oo..ow.. Lundu kebanjiran... Nda bule jalan...

Lundu udah dilanda BANJIR!!! Tolong…!!!!Ā  šŸ˜„

Bila budak-budak dapat tahu, mereka sorak gumbira!?!?! (Tak guna punya budak….)Ā  šŸ‘æ

Minggu depan saya balas dendam pada mereka masa latihan, tunggu aja… šŸ˜ˆ

Sekian saja brita ADG untuk minggu ini…

fred a.k.a ewek83Ā  šŸ˜‰

Advertisements

4 thoughts on “Latihan pertama ADG (10-11 Jan 09)….Okay, Not Okay”

  1. under kpsu..tensen btul..bdk sibuk nak bsukan..mana mzk kmk..hehehe

    VAMP: Miak mek org lom bz gik. After CNY kalik. Then bz dgn ko-kurikulum, kelas tambahan, sukan MSSM Kch, sukan sekolah ……. Huhu….

  2. binggung jg la…akt padat betul.dah la hujung bln 2 btanding..uwaaa..

    ewek83: eh? tanding apa? Dengar khabar, ASAT Bhgn Kuching pd bln Mac, Entah join ke tidak, kami belum lagi buat ujibakat utk budak asrama…

  3. samalah… kat sini pun ujan juga… susah nak buat aktiviti… banjir lagi tu..

    ewek83: hehe… apa-apa pun latihan mesti diteruskan. Kalu banjir, berlatih dalam banjir… Hahaha!!!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s