Finalis Penari ADG ke Pertandingan…???

Haloo semua!!!

Sesi latihan pemilihan telah berakhir… Diakhir latihan tersebut, 24 nama akan diumumkan untuk mewakili Anak Dalam Gading, SMK Lundu ke;

1. Pertandingan Tarian Sekolah Menengah Gabungan Kuching 2009 – ‘SM

2. Pertandingan Tarian Anugerah Seri Asrama Terbilang 2009 (Bahagian Kuching) – ‘ASAT’

Pengumuman kami buat macam version America’s Next Top Model, siap tunjuk gambar lagi!! Hahahaha…. Mereka adalah….

Bagi Pertandingan SM, barisan penari adalah….

Finalis ADG 1 - SM 2009
Finalis ADG 1 - SM 2009

Bagi Pertandingan ASAT,  barisan penari adalah…

Finalis ADG 2 - ASAT 2009
Finalis ADG 2 - ASAT 2009

Ya.. begitulah barisan-barisan penari ADG bagi kedua-dua pertandingan tersebut. Saya mewakili guru-guru ADG dan jurulatih yang lain mengucapkan selamat berlatih dan buatlah persediaan yang rapi sebelum LATIHAN INTENSIF PERTANDINGAN dimulakan. Perlu ada persediaan dari segi jasmani dan rohani. Sila tanya penari senior apa yang perlu dia buat ye untuk jenis latihan ni…. Hehehehe…

Untuk pengetahuan pembaca ADG, 16 orang daripada 24 orang ini, merupakan penari baru ADG. Kami berharap mereka dapat memberi yang terbaik nanti, kerana ini merupakan kali pertama mereka menari!!! Semuanya first-timer dalam bidang tari. Jadi bagi yang dekat sekitar Kuching, datanglah ke pertandingan tersebut dan lihat siapa diantara mereka ini punya SINDROM STAGE FRIGHT dan terus hilang confident bila tengok orang ramai perhatikan mereka… Hahaha!!!!

Sekian sahaja berita kali ini…

fred a.k.a ewek83

Advertisements

32 thoughts on “Finalis Penari ADG ke Pertandingan…???”

  1. kirim salam kat sandra,,,,,pnari ADG…..kmk twk debators dari smk asyakirin…ri ya x smpat mok klaka lmak2 msa jumpa nya kat RTM SIBU..Miszzzzzzz her a lots….gambateeee…ADG…

    VAMP: Wokeh!

  2. haii..fred!..hai ADG SMK Lundu…pa khabar??..’tersinggah’ ke blog korunk tok…saja ja aku drop few words…’kamboh’2 sekejap bah..so, kinek tok gago dgn show n sebagainya kan..CAPERENA d DUN bersama dgn cdak SRi Budaya Bintulu (my Group)..hehehehe..sorry, aku x join, coz kekangan kerja..so, gigit jari jak la..ermm..but, bz dgn pertandingan tarian antara sekolah menengah anjuran PPG sibu..sik lama g…dah siap pun tarian etnik-‘Sigar Nyikoh Jojak’..aikkkk..mcm pernah dgr jak nama tarian ya owwh!!…hahaah..sorilah, ku try embak tarian ya for students SM Teknik, Sibu…bolehla..cuma x la hebat gilak kdak ADG..puas ku tanya dgn fred ttg tarian ya, siap mail musi gambar costume n mcm2 g..Terima Kasih banyak2 FRED….”jasa mu di kenang”…ku just harap dpat buat persembahan yg terbaik jak..heheheh…pertandingan akan berlangsung pda bulan MEI 09-12hb…huhu..sik lama g ya…rampaian melayu belum biz g..bgung g milih nak bawak tarian apa..hrmm…but, FRED ariya berkareh nanya aku gney upa tarian ‘INANG PULAU KAMPAI’…siap MMS video g…heheheh…FIFI jadi model….so, hope boleh molah tarian ya, coz masa Festival Tari Malaysia, kmk org menang ‘Rampaian Melayu Terbaik’..jadi, segala dak step yg ku MMS kan ya adalah dri step masa kmk org FTM d UNIMAS ya la..mudahan juak “ONG”…hehehhe..n mudahan juak tarian ‘SIGAR NYIKOH JOJAK’ versi SM Teknik Sibu pun da oleh tempat, coz last time ADG menang d SCV embak tarian ya kan?…apa2 pun.moga berjaya n do keep in touch k, Fred??..bye….choww!!

    1. Thanks Joe… All the best for your school too… Sigar Nyikoh Jojak tu kami dapat Etnik Pilihan Terbaik jer… Thanks for the video gerak asas Inang Pulau Kampai. I did ask around also, banyak versi juga Inang ni. So, we shall see what ADG bring up on stage nanti. Kami baru je siapkan tarian untuk ASAT Bhgn Kuching ahad lepas. Last minit betul… So hope to perform the best lah masa pertandingn tu, macam biasa, ADG suka bawa tarian yang boleh timbulkan ‘kontroversi’…Hahahaha!!! Tunggu….

  3. buat sehabis untuk sekolah korang nanti k..semoga korang berjaya dalam pertandingan tarian asat n sm..saya rasa penari korang hebat belaka..salam kat penari pempuan tu ye…hehehe…boleh kenalan????usik je(nak menggatal..hehehe)..to riandeka…cantik pose awak…

    VAMP: Thanks! Ek, tak leh mengatal kat penari ADG. 🙂

  4. Hai suma apa khabar? tahniah kepada yg terpilih saya rasa, mungkin akan ditukar penarinya. N step pertandingan pun selalunya tukar kat belakang pentas sebelum nak tanding, betul tak…..he2…..

    ewek83: Siapa ni hah? Mcm dcr ADG jak. Kalau saya tau siapa ni, jaga dia saya kickout dari list finalis. Cepat mengaku. Sebab ADG yang slalu bertanding jak tauk pasal kes step tu…

  5. arap2 pertandingan kali ni..
    syaratnyer takder entik/rakyat..
    tak suka…
    ubah etnik kepada kreatif kontem..
    ok x???
    katanya kedah dah ada syarat???

    VAMP: Yer, best kan kalau ader kreatif kontem. Tapi tu lah, objektif mereka adalah utk memartabatkan kebudayaan negara, jadi perlu mengekalkan tarian etnik/rakyat gak. Walaupun boring utk kiter kan, tapi tujuan tu murni ler.

  6. ney tauk..misi kpsu mau masyrrkt luar bandar tdedah juak..tp sekali sekala xpa kan..mcm kmk org towk nang sentiasa bjalan jauh. di dwn suarah pun jauh..maklum lah luar bndr juak..doakan kmk edpochzaer..xtauk rasa apa camtowk..x tentu arah..huhu

    VAMP: Ala, relax la. Tujuan KPSU ya nang murni. At least dak luar bandar leh enjoy seni tari yg jarang didedahkan pada sidak, menar sik.

  7. can u list down the rules and regulation for the sekolah menengah tournament?

    VAMP: At the moment, no can’t do, as we haven’t received anything formal yet for our (Kuching) division. To my knowledge, schools in Samarahan have received theirs, rules and regulation are the same as last year, if I’m not mistaken.The competition there going to be sometime in April. Still waiting for ours. Sigh… 🙄

  8. vamp..km towk nitih kpsu empu..etnikk ngau kreatif..jpn empun bdau gk..tq y ats wish..mayuh mat cbrn towk..malah jak mgeluh pasal aktiviti btindih y…alu bau bersih g krtf ku..huhuhu…

    edpochzaer..ptdgn thn tok keluar btlu..dipolah di komplek sukan tatau..jauh ooo..

    VAMP: Oh pia…

  9. 27-28 bln dua y..doakan kami y..cabaran mai thn towk y..

    VAMP: Wat!! Kami ditu syarat2 pan bedau temu. Nama agik kemaya enggau dini tanding. Enda nemu lalu. Agik sama ka syarat2 enggau taun kemarik? Bisi tukar? Madah enti bisi auk wai… Tengkiu!! Eh, enda ingat tek, GOOD LUCK!!

  10. Pertandingan Tarian Peringkat Sekolah Menengah & Rendah di Bahagian Bintulu…

    Di Jemput datang untuk memeriahkan lagi pertandingan tersebut…

    VAMP: Oh.. bila ya?

  11. Wah…
    Kmk tumpang berbangga dengan kejayaan dan terharu, segala usaha dan aktiviti ADG.
    SYABAS!!!!
    Kmk doakan agar ADG sentiasa berkembang dan mengeluarkan anak2 seni yang berbakat besar….
    Fred n geng…. teruskan usaha anda..
    Tolong Sampaikan Salam Dari Kami SRI BUDAYA BINTULU buat ADG…
    TAHNIAH!!!!!

    VAMP: Tengkiu!! 😀

  12. Yupe… Terpaksa bah, budak-budak ni.. Tak boleh dimanja sangat. Kena berusaha kalau nak berjaya. Sama juga dengan akademik dan realiti kehidupan. Kalau malas, memang nda da peluang langsung. Akan gagal lah….

    VAMP: Fred, sejak bila kamu penah manjakan mereka? Menyeksa mereka ada la. Hehe… 😛

  13. Fad, thanks for the wish. Tapi ni belum confirm lagi… Hehehe… Sebab ada 8 penari simpanan lagi. Kalau prestasi finalis nda bagus, simpanan yang improve & menyerlah akan switch finalis yang lemah.. Maaf ya, gambar 8 orang yang shortlisted itu kami tak siarkan…

    ADG, mereka yang dah terpilih, jangan rasa selesa dulu… Senarai akan bertukar kalau anda tidak berusaha… Nak jalan-jalan ke Bandar Kuching? Fikir-fikir lah dulu, okay….

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s