asat-practice-01_resize

Pertandingan Rampaian Tarian Tradisional ASAT Peringkat Bahagian Kuching akan diadakan di SMK Siburan pada 15 April 2009, bermula pada 9 pagi sehingga ke tengahari. Sepuluh buah sekolah menyertai pertandingan tarian ini, dan SMK Lundu mendapat undian yang ke 8.

Sepanjang minggu lepas dan minggu ini, ADG telah menjalani latihan tarian secara intensif. Latihan dijalankan setiap petang 3.00-5.30 pm dan malam pula 8.30-10.30 pm. Seperti yang anda lihat di gambar di atas, kerusi dan bangku disusun untuk dijadikan sempadan ‘pentas sementara’ mengikut saiz yang kami main agak-agak  saja bagaimana saiz pentas SMK Siburan, di mana ADG bakal bertanding kelak.

ADG juga mengambil kesempatan cuti hujung minggu untuk latihan yang lagi maha intensif. Bermula dari 9.00am-12.oopm, 2.00pm-5.30pm dan 8.30pm-2.00am. Penat memang penat tapi usaha kena diteruskan. Namun tidaklah digunakan 100% masa itu untuk tarian semata-mata. Lihatlah gambar-gambar kami di bawah untuk mengetahui apa lagi yang kami lakukan sepanjang cuti Good Friday dan Easter Monday ini.

Jangan lupakan kerja rumah yang melambak.
Jangan lupakan kerja rumah yang melambak.

Makan Linut
Hidangan 'Linut' pada malam hari, dimasak khas oleh cikgu-cikgu ADG.
img_3027_resize
Dah masak->makan->kenyang->hapi, pandai-pandailah cuci dapur.
Cuci bersih-bersih...
Cuci bersih-bersih...
Latihan menyanyi
Latihan melalak
Kumpulan Koir ASAT ADG
Kumpulan Koir ASAT ADG

Sound Studio
Proses rakaman di 'Sound Studio' SMK Lundu
Roti
Atas meja: Roti untuk bebudak, pemanas roti, jem kaya, peanut+chocolate butter, laptop, hp, mesin jahit, diary sekolah & air kopi. Termasuk juga cikgu-cikgu yang berdedikasi.
Birthday Cikgu Colin & Jimmy (penari ADG)
Birthday Cikgu Colin & Jimmy (penari ADG) yang jatuh pada hari yang sama - 12 April
Satu lagi kek!
Satu lagi kek! Dan kali ini ada lilin. Lilin sikit, maksudnya masih muda la.
Advertisements