Menjelang Pertandingan Tarian ASAT Kuching 2009

asat-practice-01_resize

Pertandingan Rampaian Tarian Tradisional ASAT Peringkat Bahagian Kuching akan diadakan di SMK Siburan pada 15 April 2009, bermula pada 9 pagi sehingga ke tengahari. Sepuluh buah sekolah menyertai pertandingan tarian ini, dan SMK Lundu mendapat undian yang ke 8.

Sepanjang minggu lepas dan minggu ini, ADG telah menjalani latihan tarian secara intensif. Latihan dijalankan setiap petang 3.00-5.30 pm dan malam pula 8.30-10.30 pm. Seperti yang anda lihat di gambar di atas, kerusi dan bangku disusun untuk dijadikan sempadan ‘pentas sementara’ mengikut saiz yang kami main agak-agak  saja bagaimana saiz pentas SMK Siburan, di mana ADG bakal bertanding kelak.

ADG juga mengambil kesempatan cuti hujung minggu untuk latihan yang lagi maha intensif. Bermula dari 9.00am-12.oopm, 2.00pm-5.30pm dan 8.30pm-2.00am. Penat memang penat tapi usaha kena diteruskan. Namun tidaklah digunakan 100% masa itu untuk tarian semata-mata. Lihatlah gambar-gambar kami di bawah untuk mengetahui apa lagi yang kami lakukan sepanjang cuti Good Friday dan Easter Monday ini.

Jangan lupakan kerja rumah yang melambak.
Jangan lupakan kerja rumah yang melambak.

Makan Linut
Hidangan 'Linut' pada malam hari, dimasak khas oleh cikgu-cikgu ADG.
img_3027_resize
Dah masak->makan->kenyang->hapi, pandai-pandailah cuci dapur.
Cuci bersih-bersih...
Cuci bersih-bersih...
Latihan menyanyi
Latihan melalak
Kumpulan Koir ASAT ADG
Kumpulan Koir ASAT ADG

Sound Studio
Proses rakaman di 'Sound Studio' SMK Lundu
Roti
Atas meja: Roti untuk bebudak, pemanas roti, jem kaya, peanut+chocolate butter, laptop, hp, mesin jahit, diary sekolah & air kopi. Termasuk juga cikgu-cikgu yang berdedikasi.
Birthday Cikgu Colin & Jimmy (penari ADG)
Birthday Cikgu Colin & Jimmy (penari ADG) yang jatuh pada hari yang sama - 12 April
Satu lagi kek!
Satu lagi kek! Dan kali ini ada lilin. Lilin sikit, maksudnya masih muda la.
Advertisements

Published by

CKn

Just like another human being

4 thoughts on “Menjelang Pertandingan Tarian ASAT Kuching 2009”

  1. Hmm… nntla saya dan Marlon buat kek ADG yang lebih besar ka.hehe… Biar semua kita dapat makan kan. Saya sendiri pun tak termakan kek 2 tau.huhu… Owh ya!hari nie dak ASAT brangkat ke Kuching la. Anyway, gud luck!! And do da best k! Go…Go…!! ADG go!… Kami kat cnie sentiasa berdoa untuk korang. Kepada pnari pompuan,buat ngegeh2 ckit ka kat atas stage 2,senyum biar lebar. Ingat 2!Anita…hehe… Yang laki pla,rasa kacak la.hahaha….Kan’cil,jgn sia2kan air mata awak hr tu k.Masa prtandingan la awak tunjukkn ye.klah.paz nie,saya da klaz lagi.huhu… Daa…

    VAMP: Wei Do, kamu ni bagi tips pada satu dunia tau. Nanti org tau rahsia ADG. Hehe 😛

  2. Jangan ingat kek dulu. Latihan hari ni (Isnin-13 Apr) macam mana? Costume jangan lupa seterika. Sanggul bagi kat cikgu susie untuk repair. Happy Birthday!!! Lain orang birthday, lain orang habiskan kek…hehehhe…. Sedap kek coklat budak ADG buat, lain kali buat lagi Dorina and Marlon?!?!?

    VAMP: Hapi besday to me! Hapi besday to me… 😮

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s