Kejayaan Kelab

ANTARA KEJAYAAN-KEJAYAAN YANG TELAH TERCAPAI


Pada Tahun 2017

Johan Festival Tari Malaysia 2017. Sila klik di sini untuk laporan kami.
festival tari malaysia 2017 (27)_resize

Pada Tahun 2016

Johan Karnival Kokurikulum ASAT (Anugerah Seri Asrama Terbilang) – Pertandingan Senam Kenyalang Zon Selatan Negeri Sarawak 2016. Sila klik di sini untuk laporan kami.

14481795_1160610277310263_7802435219817739050_o

 

Pada Tahun 2015

1. Naib Johan Karnival Program Perlancongan Pelajar (K3P) Pertandingan Tarian Kebudayaan Peringkat Kebangsaan 2015. Sila klik di sini untuk laporan kami.

2015-11-13 23.32.07_resize

 

2. Tempat Ketiga Karnival ASAT – Pertandingan Senam Kenyalang Zon Selatan Sarawak 2015. Sila klik di sini untuk laporan kami.

2015-10-16 23.03.33_resize

 

3. Johan Karnival Program Perlancongan Pelajar (K3P) Pertandingan Tarian Kebudayaan Peringkat Negeri Sarawak 2015. Sila klik di sini untuk laporan kami.

2015-08-15 22.24.13_resize

4. Naib Johan Kategori Rampaian Melayu dan ketiga keseluruhan untuk Pertandingan Tarian Sekolah Menengah Peringkat Bahagian Kuching 2015. Sila klik di sini untuk laporan kami.

2015-04-14 16.21.12

Pada Tahun 2014

1. Johan Keseluruhan Pertandingan Tarian Sekolah-sekolah Menengah 2014 Peringkat Bahagian Kuching. Juga Johan bagi Kategori Tarian Rampaian dan Naib Johan bagi Kategori Etnik. Sila klik di sini untuk laporan kami.

2014-04-25 11.24.25_resize

2. Johan Keseluruhan Pertandingan Tarian Sekolah-sekolah Menengah 2014 Peringkat Negeri Sarawak. Juga Johan bagi kedua-dua Kategori Tarian Rampaian dan Kategori Etnik. Sila klik di sini untuk laporan kami.

20140524_115538_Richtone(HDR)_resize

 

3. Anugerah Perak bagi Program Semarak Tari Sekolah Menengah Peringkat Kebangsaan 2014. Salah seorang penari ADG juga mendapat Anugerah Pilihan Juri 5 Penari Wanita Terbaik. Sila klik di sini untuk laporan kami.
copy-10483084_703194349718527_8707433065125577943_o_resize.jpg

 

Pada Tahun 2013

1. Johan Keseluruhan Pertandingan Tarian Sekolah-sekolah Menengah 2013 Peringkat Bahagian Kuching. Juga Johan bagi Kategori Tarian Rampaian dan Naib Johan bagi Kategori Etnik. Sila klik di sini untuk laporan kami.

SMK Lundu JOHAN!

2. Ujibakat Jom Menari, ADG johan bagi Kategori Tarian Tradisional (Kreatif). Sila klik di sini untuk laporan kami.

3. Naib johan Pertandingan Tarian ASAT (Anugerah Asrama Terbilang) 2013 Peringkat Negeri Sarawak. Sila klik di sini untuk laporan kami.Image

4. Johan Keseluruhan bagi Kategori Tradisional di Festival Tari Kebangsaan 2013. Juga merangkul Anugerah Busana Terbaik dan Anugerah Koreografer terbaik. Sila klik di sini untuk laporan kami.
1506083_616252925079337_510704462_o

Pada Tahun 2012

1. Johan Keseluruhan Pertandingan Tarian Sekolah-sekolah Menengah 2012 Peringkat Bahagian Kuching. Juga Johan bagi Kategori Tarian Rampaian dan Kategori Tarian Etnik. Sila klik di sini untuk laporan kami.

2. Johan Keseluruhan Pertandingan Tarian Sekolah-sekolah Menengah 2012 Peringkat Negeri Sarawak. Sekali lagi Johan juga bagi Kategori Tarian Rampaian dan Kategori Tarian Etnik. Sila klik di sini untuk laporan kami.

 

3. Johan Pertandingan Tarian ASAT (Anugerah Asrama Terbilang) 2012 Peringkat Bahagian Kuching. Sila klik di sini untuk laporan kami.

4.  Johan Pertandingan Tarian ASAT (Anugerah Asrama Terbilang) 2012 Peringkat Negeri Sarawak. Sila klik di sini untuk laporan kami.

5. Terpilih 5 kumpulan tarian terbaik seluruh Sarawak dan melayakkan diri ke Festival Tarian dan Lagu Asli Sarawak 2012. Berjaya mendapat Anugerah Busana Terbaik Keseluruhan. Sila klik di sini untuk laporan kami.

Pada Tahun 2011

1. Tempat Ketiga Keseluruhan Pertandingan Tarian Sekolah-sekolah Menengah 2011 Peringkat Bahagian Kuching. Sila klik di sini untuk laporan kami.

2. Tempat Ketiga Pertandingan Tarian ASAT (Anugerah Asrama Terbilang) 2011 Peringkat Bahagian Kuching. Sila klik di sini untuk laporan kami.
3. Naib Johan Pertandingan Tarian 2011 anjuran KPSU Peringkat Bahagian Kuching. Sila klik di sini untuk laporan kami.

Pada Tahun 2010

Naib Johan Keseluruhan Pertandingan Tarian Sekolah-sekolah Menengah 2010 Peringkat Bahagian Kuching. Juga Johan bagi kategori Tarian Rampaian dan Naib Johan bagi kategori Tarian Etnik. Sila klik di sini untuk laporan kami.

Pada Tahun 2009

1. Tempat Ketiga Pertandingan Tarian Sekolah-sekolah Menengah 2009 Peringkat Bahagian Kuching. Sila klik di sini untuk laporan kami.

IMG_0244_resizeIMG_0235_resize

2. Johan Pertandingan Tarian ASAT (Anugerah Asrama Terbilang) 2009 Peringkat Bahagian Kuching. Sila klik di sini untuk laporan kami.adg-menang-kch

3. Tempat Kedua Pertandingan Tarian ASAT (Anugerah Asrama Terbilang) Peringkat Negeri 2008 Sarawak. Sila klik di sini untuk laporan kami.Johan Naib Ketiga ASAT Swk 09

4. Johan ‘Gawai Cultural Dance Competition’ 2009 di Tun Jugah. Sila klik di sini untuk laporan kami.Menang Tun Jugah

Pada Tahun 2008

1.  Tempat Ketiga Pertandingan Tarian Sekolah-sekolah Menengah 2008 Peringkat Bahagian Kuching.

Mendapat Tempat Ketiga sahaja.

2. Johan dalam Pertandingan Tarian semasa Festival Kesenian Kanak-kanak dan Remaja 2008 Peringkat Negeri Sarawak di Kampung Budaya Sarawak.

Johan!

Sempat bergambar sebelum balik.

3. Johan Pertandingan Tarian ASAT (Anugerah Asrama Terbilang) Peringkat Negeri 2008 Sarawak.

Johan Pertandingan Tarian ASAT - Sarawak

4. Johan Pertandingan Tarian ASAT (Anugerah Asrama Terbilang) Peringkat Kebangsaan 2008 di Ipoh Perak.Johan Kebangsaan!

5. Tempat Ketiga Festival Tari Kebangsaan Peringkat Zon 1 (Kuching / Samarahan) Sarawak 2008

Tempat Ketiga sahaja.
Tempat Ketiga sahaja.

Pada Tahun 2007

1. Tempat Ketiga Pertandingan Tarian Sekolah-sekolah Menengah Peringkat Bahagian Kuching

Keputusan & Penerimaan Hadiah

Mendapat Tempat Ketiga Dalam Pertandingan Tarian Sekolah-sekolah Menengah 2007 - Bahagian Kuching

Pada Tahun 2006

1. Johan Pertandingan Tarian Sekolah-sekolah Menengah Peringkat Kebangsaan yang telah diadakan di Johor Bahru.

Johan Pertandingan Tarian Sekolah-sekolah Menengah 2006

Advertisements

36 thoughts on “Kejayaan Kelab”

  1. BERUNTUNG YOU ALL ZAMAN SEKARANG…..KAMI DULU…SUSAH…X DA APA BENDA….KALU NAK GLAMOUR PUN …BAB-BAB SUKAN,,,, BOLEH TAHAN LE JUGA….UNTUK TENAGA PENGAJAR YANG MASIH ADA KAT SEKOLAH NI…..STUDENT TAHUN 1984…1988 DIDIKLAH ANAK BANGSA DAN GENERASI ZAMAN INTERNET DENGAN SEBAIK BAIKNYA………..SALAM KEJAUHAN DARI MALBATT UNIFIL MISSION (TIBNIN…..LUBNAN)

  2. wah…1st time masuk blog ni, tharunya tengok pic2 kenangan masa dulu n kejayaan yg telah dikecapi…bangga jadi bekas penari ADG..hehe…boleh join lg tak?hahaha..acah jer..n gud luck utk suma penari baru erk..menari tue menari juga, tp pelajaran pun kena gempak jugak k!!hihi..thats all..MuaHHH!!!!!

  3. aku sentiasa doakan adg berjaya sampei bila2.. teruskan usaha ktk org k.. jgn nak main2 time b’latih.. buat betul2.. biar orang buka mata dgn persembahan ktk org yang akan datang.. mun menang, jangan lupak ngan aku k.. ajajk aku makan sama.. tapau makanan utk aku sebab aku xda kat lundu.. huhu.. sedih ewh.. sabar jak la.. insyaAllah mun aku dah balit cnun lak,aku spon ktk org k…

  4. smoga adg trus maju sampai bila2.. aminn.. teruskan perjuangan anda semua.. utk adik aku plak, iboh lupak nak study.. menari2 juak, tapi pelajaran jgn lupak.. jgn nak di ekot perangei orang.. jga dri bena2.. aku mok keputusan spm kau lebih power dari aku gik.. jgn nak main2.. exam wat betul2.. jgn nak tido time molah exam ya.. jga pemakanan k.. sma juak dgn geng adg yg lain.. chaiyo2!! rom me kakak azfar..

  5. hai,kpd semua warga ’emas’ ADG.Dengan ini sy ingin m’ishytiharkan bhwa thun ini 2009 ingin mninggalkan semua kenangan pahit&manis bersma u all….tp d hati sy masih kekal b’sama u all….ia akn t’hakiz jika x d jga dgn btul….em…oh! t’lpa i nak minta maaf ngan u all 8pax’cially cikgu2 yg sggup bthan dgn karenah anak2 adg….dgn pnuh ilmu SENI TARI…mlh yg sggup BERKOBAN utk kmi iai2 spt brikut:
    1)Sggp ambil&antar balik
    2)Mbri kami mkan spt anakmu sendiri
    3)Mbri kmi dorongan
    sy x thu bgaimana hndak mblas jsa cikgu&the geng hnya 6 patah perkataan shaja yg dpt sya ucapkan,’TERIMA KASIH CIKGU N THE GENG….’dgn nie sy ingin m’undur diri laah
    ok bye……………..kmi sentiasa m’ingati mu…………….

    VAMP: Sentiasa mengingati dirimu yang unik! Hehe…

    1. owh marlon. kami pun akan sentiasa mengingati mu…. begitu jg dgn rakan2 yg lai yg akan meninggalkan smk lundu. do teh best dlm exam korg. mudah-mudahan,dgn keizinan tuhan, kita dapat menari bersama-sama di atas pentas smula….k. gud luck utk exam korg!!!!!

  6. hey guys..long time no c ar..he2..wah,alot of ‘no.1’ ho..well,it’s so exciting when joining da club..thanz 4 da care and patient given by abg fred,abg jack,mr.colin,mdm.suzie,mdm.mimi,mdm sarong and others during da time in me in da club..sorry,cnt lists all out..too much..1st,abg fred, i wanna apologize to u about da mistake that i had made during da compatition at smk paku..he2 =.=”..tat mistake is too serious..and once again thanz alot..hope keep going!!gudluck to all of u!

    VAMP: Wei Kapin, that mistake was soooo nothing la. I can’t remember wat mistake even. Gud luck in watever u do now! (PS: Wat r u doing now?)

  7. hYe…meQ suka ngan tarian smk lundu kowh..kacak bah…kmk miak smk Kota samarahan…kenal mek ngan ckg fred n jack…nya da ngomen mek owg bah..e..nang kacak ewh penari n level penari smk lundu..mantap…wow…moga sukses..da…

    VAMP:Thanks! 🙂

  8. hm….dah lama x dengar brita dr ank dlm gading…sye harap kump ni akn bdri teguh untuk bjaya…n trima kasih kat sir colin,abg fred n abg jack coz dah bnyak tlng sye semasa join kump ni…n jgn lupa pd sye tau…hehehehehe…k gud luck…

    VAMP: Thanks. Tak lupa punyer… 🙂

  9. Aq setuju ngan cdangan jimi tu………… mcm bez jer…… klu bleh aq pun nak joint huhu…. hrap2 aq masih green……. semoga kejayaan sentiasa mendampingi SMK LUNDU………… cAyo2…….

  10. sepanjang sy berada dlm adg ni……byk pengalaman sy perolehi……dlu sy x berminat dlm bdg ni……tp dah byk g tanding n show…..mcm nak menary lg la rasanya……tq kat cg2 yg bekerja keras n nx jemu2 bg tunjuk ajar kat kami…….harap2 taun dpn ADG ‘LEBIH GEMPAK DARIPADA BIASA’…….alamk mcm hot fm la plak………’LEBIH HANGAT DARIPADA BIASA’……hahahahahadah tercapai da impian cg fred nak naik kan nama lundu n ADG ni

  11. generasi demi generasi group ADG datang dan pergi. dari zaman cdak anus,ben,aku,sampelah zaman cdak john, nisen tok, ADG still hebat n tiada tolok bandingnya…..(erm….maktab sabah kot) tapi,i’m wish kalu cikgu2 ADG buat something ala2 tarian reunion. mcm joinkan adunan penari lama2 n baru utk perform as ADG. mana tau FTK tahun depan tahun 2009,bleh buat mcm tu. bawa blik muka2 lama n campurkan dgn yang baru. kompom tarian tu akn menjadi lebih hebat n fabulaous. ala… mcm beberapa buah group trian yang terdapat d kuching ni. kalu prngkat skul atau universiti,guna pasukan kelab yang ada. tp kalu competition yang open mcm FTK,letaklah adunan lama dan baru…. barulah mcm msh ada darah n smangat ANAK DALAM GADING mengalir kesegaran and EVERGREEN dalam jiwa dan raga ini….. SUGGEST JER…

    VAMP: Boleh. Tapi mcmana nak uruskan pengumpulan mereka yg sudah berada di Universiti2 tempatan dan di S’jung atau yg kerja di tempat2 lain dan suruh mereka datang ke SMK Lundu berlatih sebulan dua secara intensif? Mcmana dgn kerja & study mereka? Tak semua ada masa yg terluang…

    1. sng je….time tiba cti perayaan or cuti hari pekerja minta kumpul semua…….satu lagi cadangan bila nak wat pengumpulan ahli…wat information terlebih awal dahulu n tetapkan tarikh bila berkumpul….supaya semua dapat minta cuti dengan bukti yang ada sebagai kata aktiviti kebajikan ahli sekolah,….tu bagi yang bekerja la.study xtau…x dapat bagi cadangan………jangan usir aku pula………

  12. huhuhuhu ada gak gambar aq ek….. ni yg bez ni….. Klu bleh ADG ni imortal ek…. Adih jini promot diri ek……. ble ADG nak wat reunion….. Hehehehe bru stahun dah nak ckaim reunion…… Klu ade jngan lupe kat aq ek

    VAMP: Tak akan kami lupa kamu… 8)

  13. hope group Anak Dalam Gading kekal sampai bila2…!!!
    wpn dah hampir setahun meninggalkan group nie,tp we all still keep in touch…
    hehe…
    for cikgu fred n cikgu jack,buat tarian yg best2 utk tahun2 yg akan datang..
    Luv Anak Dalam Gading 4 Eva….

    VAMP: Yes yes…. Keep in touch always…

  14. 5 tahun aku kat smk lundu,br form 4 n 5 join kelab. dah macam2 yg aku rs. sronok,duka,kcwa,happy dgn kwn2,happy dgn ckgu2,happy slalu menang…… sdihnya dah nak chow dr group ni. mntk2 wlaupun aku dah chow dr skul,but nama aku sbgai ahli adg still valid smpai bila2… Jimmy ADG! hehehe…..

  15. ada jga gmbr sy…huhuhu. 1st sy nak ucapkn trima ksh kat cikgu fred, jack, colin, susie n cikgu yusbi kerana mmlh sy untuk join team anak dlm TOK wi n AnAk daLAM gAding…..
    tanpa cikgu semua…..sy x tsu apa itu seni…..huhuhu
    byk pglmn yg tlh sy dpt melalui kelab ini…….
    pd membER aNAK DALAM tok WI n Anak DALAM gading truskn usha untuk kekalkn pa yg ada ni…..

    semoga smk LUNDU lebih DIKEnali n ditkti dlm bdg ini……

    ssallammm…….

  16. hehehehe….ada gak muka cute aku kt dalam tu…hehehe…Thanks pada sir Colin, Abg FreD dan AbG Jack ,cikgu2 penasihat smk luNdu serta teman2 setarian semua utk semua kejayaan demi kejayaan penari2 anak dalam gading SMK LunDu slama ni…lOvE you All MuAAh.. Teruskan KeJayaan Anda seMua..ChAY02!!!

    Ello chris, masih hidup kau rupanya. 🙂 Thanks for your THANKS and for still remembering us here.

  17. well done.. 🙂 ntah la kelab ni leh kekal sampai bila.. but hope will last longer.. keep it up guys. 🙂 miss ya all.

    Everybody will be gone. The only people left will be the teachers. Huhu… But keep in touch you all k… including you wilson… 🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s